Aceasta este o intrebare pentru multi concurenti care vor sa aplice pentru un post in cadrul traseului utilitar aplicativ Politie M.A.I. Jandarmi, A.N.P. Ministerul Apararii Nationale M.Ap.N. Pompieri I.G.S.U. S.R.I. S.T.S. 
Pregatirea fizica pentru traseul utilitar aplicativ este recomandat sa o incepi in functie de calitatile tale motrice si de conditia ta fizica in care te afli momentan. 
Ca un sfat util...dupa ce te-ai hotarat sa aplici pentru un post, primul pas este sa participi la o SIMULARE A TRASEULUI UTILITAR APLICATIV, pentru a incerca sa parcurgi intreg traseul sau macar trecerea peste cateva elemente din traseu. 
Majoritatea concurentilor vizioneaza cateva videoclipuri gasite pe YouTube, unde parcurgerea traseului pare una foarte usoara dar nu este deloc asa.
PARCURGEREA TRASEULUI APLICATIV, PE CAT DE USOARA SI SIMPLA PARE, PE ATAT DE GREA SI DE DIFICILA ESTE IN REALITATE. NU VA LASATI PACALITI!
INCERCATI CEL PUTIN O SINGURA DATA SA PARCURGETI TRASEUL, IAR ACEASTA INCERCARE SA FIE CU MULT TIMP INAINTE SA FITI PROGRAMATI LA EXAMENUL DE ADMITERE, PENTRU A AVEA SUFICIENT TIMP LA DISPOZITIE SA VA DEZVOLTATI CALITATILE MOTRICE. 
Pentru parcurgerea traseului aplicativ ai nevoie de VITEZA, REZISTENTA, FORTA, ECHILIBRU, COORDONARE si DETENTA. Acestea sunt principalele calitati motrice pentru a putea duce la bun sfarsit intreg traseul intr-un timp util. 
Deci, PREGATIREA FIZICA PENTRU TRASEUL UTILITAR APLICATIV, incepe in urma simularii traseului si in functie de conditia ta fizica si de calitatile tale motrice. Decizia finala va trebui sa o iei impreuna cu antrenorul cu care urmeaza sa te pregatesti. Intotdeauna urmeaza sfaturile antrenorului! Nu incerca sa iei decizii singur/a fara sa te consulti cu un specialist in domeniu. 
Timpul de pregatire poate varia intre cateva saptamani, ba chiar si un an, in functie de conditia ta fizica. 
Marea majoritate a concurentilor decid singuri cand si cat sa se antreneze si asta se vede la promovabilitatea in cadrul examenelor. Din pacate doar un procent foarte mic de persoane promoveaza acest test fizic. 
CU CAT INCEPI SA TE PREGATESTI DIN TIMP, CU ATAT MAI MULT SANSELE TALE CRESC PENTRU PROMOVAREA TRASEULUI SI OBTINEREA UNUI PUNCTAJ MAI BUN SI O NOTA MAI MARE LA EXAMEN. 

INSCRIERI PENTRU TRASEU LA TEL. 0743.77.00.11 
LOCATIE: CRAIOVA, STR. ALEEA 2 PRIMAVERII NR. 24

Mai jos ti-am pregatit cateva dintre Simularile Traseului Aplicativ. 


Traseu Utilitar Aplicativ A.N.P.